Wandelbalans
 
Met kadans in balans

Massages.

Voet/hand reflexmassage

Is een natuurlijke en eeuwenoude geneeswijze (afkomstig uit China), die ervan uit gaat dat je hele lichaam wordt weerspiegeld in zogenaamde reflexzones onder je voeten. 
Door het stimuleren van de reflexzones op de voeten/handen, die elk in verbinding staan met de verschillende lichaamsdelen en organen, wordt het hele lichaam vanuit de voeten/handen onderhanden genomen. De behandeling houdt lichaam en geest in goede conditie. Het lichaam komt tot rust en de 
stress neemt af door een betere doorbloeding van de lichaamsdelen en organen die door deze stress worden beïnvloed.

Hoe werkt een voet/hand reflexmassage?
Bij het masseren van de voeten/handen draait het erom druk uit te oefenen op die reflexzones in je voet: strijken en kneden. Hierop reageren de zenuwen in je voeten door prikkels uit te zenden naar allerlei delen in je lijf. Op die manier stimuleer je de bloedcirculatie in je huid en spieren. Hierdoor verbetert vervolgens zowel de zuurstofvoorziening als de opname van voedingsstoffen in je lichaam, maar stimuleer je ook de afvoer van afvalstoffen. Met als resultaat dat blokkades in je lichaam worden opgeheven waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam z’n werk kan doen. Hierdoor wordt het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest hersteld. En uiteraard zorgt zo’n behandeling er eveneens voor dat je je ontspannen voelt en gewoonweg beter in je vel zit.

Wanneer pas je een voet/hand reflexmassage toe?
Er zijn allerlei redenen om van reflexologie gebruik te maken. Preventief om bijvoorbeeld in balans te blijven of gewoon omdat het je helpt te ontspannen. Maar, een voet/hand reflexmassage kan ook worden gebruikt bij allerlei uiteenlopende klachten. Variërend van hoofdpijn, vermoeidheid, rugklachten tot spijverteringsproblemen, huidaandoeningen, hormonale klachten en depressiviteit. Daarbij geldt dat voet/hand reflexologie nooit de reguliere geneeskunst vervangt, maar wel aanvullend kan worden gebruikt.

Ontspanningsmassage


Ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken. Het is een uitgebreide en professionele massage van het hele lichaam. Een ontspanningsmassage is er om lekker een uurtje weg te dromen en alles even los te laten. Gewoon even lekker tijd voor jezelf.