Wandelbalans
 
Met kadans in balans

Wandelcoaching

Wat doet een wandelcoach nou eigenlijk? Nou gewoon coachen maar dan terwijl je wandelt.
Het is coachen in de buitenlucht, je kunt erbij wandelen maar stilstaan kan ook. Daarnaast bied t wandelcoaching meer dan gewoon coachen. Het brengt je in beweging. Wandelen brengt je bijvoorbeeld meer in het hier-en-nu. Het laat ons eigen paden vinden. En meer dan welke werkvorm van coaching, draagt wandelen bij aan een perspectief dat het coaching proces gunstig beïnvloedt.

Wandelcoachen heeft dus niets met het leren wandelen of fitness te maken (wat overig ens ook goed voor je is). We kennen allemaal het gevoel dat je ontspant en nieuwe energie krijgt van wandelen. Maar als je echt met levensvragen tobt of te maken hebt met stress, een burn-out of bijvoorbeeld loopbaanvraagstukken dan is een wa ndeling door het park niet voldoende. Dan kan een coach je helpen om structuur aan te brengen in je gedachten, je helpen afstand te nemen, nieuwe inzichten te krijgen, je spiegelen, fris naar mogelijke oplossingen te kijken en je problemen aan te pakken. Als die coach een wandelcoach is, pak je ook nog de voordelen van wandelen en in de natuur zijn mee.

De natuur geeft ons mooie metaforen om mee te werken en de natuur is in het hier en nu, straks is ie al weer veranderd. Zo ook wij al willen we graag die zijn die we ooi t waren. Dat gaat helaas niet, maar ik kan je wel jezelf weer terug te vinden in wie je nu bent met al je ervaringen. Vanuit de traumapsychologie is bekend dat aandacht voor het heden ervoor zorgt dat emoties en pijnlijke herinneringen beter verwerkt kunnen worden.

Wat houd je tegen, zet vandaag nog de eerste stap, en plan een afspraak in. Je steekt er altijd iets van op. 


Ondanks de jonge praktijk ben ik al even bezig, er gingen je er al een aantal voor.

Anita......"Ik heb veel gehad aan onze wandelgesprekken en ze als zeer prettig ervaren."

Karin..... "Ik heb digitaal contact gehad met Robert, al was het geen wandeling het heeft me echt verder geholpen."

Inge..... "Ik ben blij dat Robert mij geholpen heeft. Door goed te luisteren en het stellen van de juiste vragen maakt hij een goede analyse."

Rene......."Door zichzelf te blijven, krijg je snel een vertrouwensband met Robert."

Kelly..... "Robert heeft me enorm geholpen in een hele moeilijke periode door zichzelf te zijn. Dankzij Robert's vriendelijkheid heeft hij mij eigenlijk heel onverwachts veel begrip, steun, motivatie en rust gegeven."